Spiffystuff

Creative ideas

Japanese Garden

Met dit project ben ik weer heel wat uren zoet geweest. Met name het maken van de kersenbloesem heeft bijna een jaar in beslag genomen (zo’n 5 minuten per bloem 😅). Het bloempotje waar de tuin in gemaakt is stond al jaren in de kast, te klein voor een plantje maar groot genoeg voor een creatief idee 😊 Ik ben dol op natuurscènes. Het is ontzettend priegelwerk, maar het is zo gaaf als het lukt! De vorm van de bloempot deed mij denken aan een Japanse tuin, met natuurlijk een kersenboom vol met bloesem, rode esdoornstruiken, de granieten lantaarn, het kleine en felrode bruggetje over een waterpartij en natuurlijk een kleine zen tuin met een steen in het midden. Er scharrelt een Japanse kraanvogel door de tuin op zoek naar een kleiner hapje dan de twee Koi karpers in het water. Ondanks dat er heel veel elementen in dit kleine tuintje te ontdekken zijn, heeft het een serene sfeer.

De bloempot is geglazuurde terracotta met daarin een laag lucht drogende klei als basis. Alle elementen zijn gemaakt van Fimo (polymeer klei), behalve de paarse steen in de zen tuin en een paar kleine paarse steentjes in het water, dit zijn amethisten. Het water is gemaakt met epoxy hars. De scène is ongeveer 17 x 15 x 11,5 cm (H x B x D). Om het geheel te beschermen staat het op een leistenen bord met plexiglas kap van 20,6 x 20 x 20 cm (H x B x D).

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

  1. Vyerna Kwakkel juni 30, 2021

    Prachtig resultaat. Het is net echt!

  2. Annette Stok juni 30, 2021

    Geweldig, wat een geduld moet je hebben om die mooie, zeer fijn, gemaakte bloemetjes van de kersenbloesem te maken. Maar het resultaat mag er zijn!
    Met de andere elementen erbij ademt het echt een Japanse sfeer uit!

    • Spiffystuff juni 30, 2021 — Berichtauteur

      Fijn om te horen dat de sfeer goed over komt 😃 Het is inderdaad een klusje dat veel geduld vraagt. Op de een of andere manier verzin ik steeds weer projecten voor mezelf met tijdrovende elementen 😅

Laat een reactie achter

© 2024 Spiffystuff

Thema door Anders Norén