Spiffystuff

Creative ideas

Red Reef Lobster

Het leek me grappig om een beestje te maken wat uit het water komt om nieuwsgierig een kijkje te nemen boven het wateroppervlak. Misschien omdat we garnalen in ons aquarium hebben, kwam ik op het idee om er een kreeft van te maken. Na een beetje speuren op internet kwam ik een plaatje van een red reef kreeft tegen (enoplometopus occidentalis) en besloot een poging te wagen. Ik kon zo snel geen afbeeldingen van realistische kreeften van polymeer klei vinden, alleen cartoon stijl. Dat komt vast door alle pootjes en sprietjes die je moet maken 😏 Het leek op een gegeven moment wel zo’n dame bij de kapper, met allemaal stukjes folie in het haar, in dit geval om alle losse sprieten in de juiste stand vast te bakken. En natuurlijk was dat niet genoeg. Voor de bodembedekking had ik natuurlijk gewoon aquariumsteentjes kunnen gebruiken, maar uiteraard wilde ik alles volledig van Fimo maken. Dus heb ik een heleboel ‘steentjes’ gemaakt door zwarte Fimo met een dun mesje steeds kleiner te hakken. En alleen een kreeft in het water is ook zo kaal, dus kwamen er nog wat schelpen bij en bedacht ik dat hij tussen het wier uit zou kruipen. Om de onderkant van de kreeft een beetje ‘vlezig’ te maken, heb ik het gemaakt met doorschijnend rood en het pantser is gemaakt met metallic rood en parelmoer wit. De ogen zijn van parelmoer zwart, om de ogen net iets levendiger te maken dan alleen zwart. Alles is eerst geseald met een laklaag, om vorming van luchtbellen in de epoxy te voorkomen. Op de bodem is de laklaag iets wit uitgeslagen, maar verder is het een heel geslaagd project. Er heeft zich zelfs al iemand gemeld die deze wel zou willen hebben 😊

Het weckpotje is van glas, alle onderdelen zijn volledig van Fimo (polymeer klei) en het is gegoten in epoxy hars. Het geheel heeft een diameter van 8,3 cm en een hoogte van 6,3 cm.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Annette Stok mei 23, 2022

    Goed gelukt de lobster, wat een geduld moet je hebben om al die sprieten te maken en te bevestigen! Ik snap wel dat er een liefhebber is!
    Leuke uitleg, omschrijving.

    • Spiffystuff mei 27, 2022 — Berichtauteur

      Het vraagt inderdaad veel geduld 😁 maar als het eindresultaat dan mooi is, is het alle moeite waard!
      Bedankt voor de leuke reactie weer 🤗

Laat een reactie achter

© 2024 Spiffystuff

Thema door Anders Norén