Spiffystuff

Creative ideas

World in a walnut: Pagoda and Cherryblossom

Mini is leuk, maar micro ook! Ik zag op internet afbeeldingen van verschillende projectjes gemaakt in walnotendoppen. Mijn handen jeukten meteen om het zelf te proberen. Dus hebben we een week lang walnoten gegeten, na ze heel voorzichtig te hebben gekraakt ( dat valt nog niet mee 😅). Vervolgens heb ik de doppen zo goed mogelijk schoon geschraapt en alle losse velletjes verwijderd. Daarna kon de pret beginnen! Ik heb gekozen voor een landschap met aan de linkerkant een vergezicht op groene heuvels en een Japanse pagode in de verte. Aan de rechterkant heb ik een bosrand gemaakt met een kersenbloesemboom in het gras. Toen moest ik nog iets verzinnen om de doppen weer aan elkaar te maken. Op https://www.hobby-en-modelbouw.nl/ vond ik hele kleine scharniertjes voor poppenhuizen e.d. die perfect pasten op de rand van de walnotendop. Ik heb het scharnier erop gelijmd met secondelijm, maar om het helemaal af te maken heb ik een paar minuscule schroefkopjes gemaakt van Fimo Metallic Gold en deze op de schroefgaatjes geplakt. Ten slotte heeft mijn partner een voetje geprint, waarop de walnoot zowel open als dicht tentoongesteld kan worden. Nou blijkt dat walnoten best glad zijn, dus het was nog best ingewikkeld om iets te ontwerpen waarop verschillende walnoten met al hun grillige vormen goed kunnen blijven staan, maar het is gelukt!

Inmiddels is de collectie uitgebreid, dus als je meer wil zien, kijk dan ook nog even hier: World in a walnut: Crystal Cave en World in a walnut: Camping.

Het geheel is gemaakt van Fimo klei in een walnotendop en messing scharniertje. De (gesloten) walnoot is 4,4 x 3,3 x 3,2 cm (HxBxD). Het voetje is geprint met PLA filament is 1,7 x 5,5 x 3 cm (H x B x D).

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Annette Stok augustus 27, 2022

    Mooi gemaakt, wat een geduld!
    Heel netjes afgewerkt t/m aan het voetje toe.
    Knap gedaan!

Laat een reactie achter

© 2024 Spiffystuff

Thema door Anders Norén