Spiffystuff

Creative ideas

Miniature Needlepoint

Priegelen is leuk. Ik weet ook niet waarom, maar op de een of andere manier heb ik er eindeloos veel geduld voor. Voor andere dingen dan weer helemaal niet, zoals boodschappen doen of in de file staan 😏. Omdat ik een paar jaar geleden weer aan het borduren ben geslagen, kreeg ik van mijn partner een aantal miniatuur borduurpakketjes op poppenhuisschaal cadeau. Zo begon mijn Fimo hobby ook… 😅

Ik had deze pakketjes nog nooit gezien. Ik zit dan ook niet in de poppenhuis hobbywereld. Maar ik was meteen verkocht, ik ga ze zeker gebruiken in mijn projecten. Vergis je niet, ook al is het heel klein, het kost net zoveel tijd als een ‘gewoon’ borduurwerk! Er is van alles te krijgen, van vloerkleden tot theemutsen. Je raadt het al, een vloerkleed en theemuts zaten tussen de pakketjes die ik cadeau kreeg. Ik ben met de makkelijkste (de sampler) begonnen en werkte zo toe naar de meer ingewikkelde pakketjes. Zeker het tellen is een uitdaging op deze schaal. De theemuts was zo mogelijk nog kleiner dan de rest en het eerste borduurpakket dat ik ook in elkaar moest zetten. Het vloerkleed was beslist het moeilijkst. Ik had nog niet eerder met echte wol geborduurd. Je moet dan met kortere draden werken omdat de wol anders te snel slijt tijdens het borduren. Ook het tellen is lastiger, omdat het zo wollig (😏) is, zie je de gaatjes niet zo goed. Daarnaast vond ik het moeilijk om de wol overal op dezelfde spanning te borduren. Iemand die weet hoe het moet, ziet vast alle foutjes die ik gemaakt heb. Maar ik moet zeggen, het nabehandelen met een strijkijzer maakt veel goed 😁.

Deze vier pakketjes komen van www.janetgranger.co.uk.

De sampler is 4,9 x 5,9 cm (HxB).

De muurhanger is 7 x 7,5 cm of met het stokje erbij 8,3 x 8,8 cm (HxB).

De theemuts is 3 x 4 cm (HxB).

Het vloerkleed is 14 x 6,5 cm (HxB).

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Ilse juni 19, 2023

    Wouw wat een leuk cadeau. En inderdaad erg leuk om te verwerken in jouw projecten. Echt fantastisch.

    • Spiffystuff juni 20, 2023 — Berichtauteur

      Ja het was zeker een geslaagd cadeau! Toevallig heb ik afgelopen weekend nog een miniatuurborduursel afgemaakt. Deze zal ik er snel bij zetten.

Laat een reactie achter

© 2024 Spiffystuff

Thema door Anders Norén