Spiffystuff

Creative ideas

Work in progress

Mijn grotere projecten bestaan uit allerlei losse elementen. Het kan soms lang duren voordat alle onderdelen worden samengevoegd in een project. Of tot ik heb uitgedacht hoe ik een bepaald element kan maken, voordat ik verder kan met de rest van het project. Al helemaal wanneer ik ook techniek, zoals licht of beweging, wil verwerken in het project. Soms krijg ik de feedback dat op de website niet te zien is hoeveel werk de projecten wel niet zijn, of welke stappen er allemaal in een project zitten. Daarom, op veler verzoek alvast een overzicht van onderdelen van lopende projecten, waarvan ik nog geen idee heb hoeveel elementen ik nog ga maken of wanneer het project af zal zijn.

Ik probeer veel verschillende polymeer klei technieken uit. Vaak is dat een samenraapsel van afbeeldingen, instructiefilmpjes en boeken, waar ik dan weer mijn eigen draai aan geef. Zelf schilder ik mijn projecten nooit, het is voor mij juist de uitdaging om alle kleuren en patronen volledig van polymeer klei te maken. Om patronen te maken gebruik ik mengtechnieken of bouw ik ‘canes’. Soms gebruik ik een structuur mat, maar vrijwel nooit mallen. Ieder boomblaadje, bloem of veer is dus individueel handgemaakt. Dat is heel tijdrovend, maar doordat alle vormen uniek zijn, wordt het resultaat natuurlijker dan wanneer een exacte vorm steeds wordt herhaald. Ik geef toe dat je een beetje prettig gestoord moet zijn om op die manier te werken 😁.

Wil je meer weten over een bepaald project, of hoe ik iets maak? Neem contact op via info@spiffystuff.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

  1. Annette Stok mei 29, 2023

    Fantastisch Lonneke, er zijn weer mooie projecten bijgekomen.
    Leuk om Work in Progress te lezen en te zien, wat een verscheidenheid,👍

    • Spiffystuff mei 29, 2023 — Berichtauteur

      Bedankt Annette, fijn om te horen dat een overzichtje van lopende projecten inderdaad wat toevoegt voor je 😊

  2. Ilse juni 19, 2023

    Wat leuk om te zien waar je mee bezig bent. Ik krijg spontaan honger. En wat zijn de dieren goed gelukt!! Echt hÊÊl erg mooi om naar te kijken. Super knap als je bedenkt hoeveel details je in elk klein diertje tot leven brengt.

    • Spiffystuff juni 20, 2023 — Berichtauteur

      Wat een mooie complimenten, dank je! Mijn handen jeuken om weer aan de slag te gaan, maar het is nu helaas te warm. Voor dit soort detailwerk is de Fimo dan te zacht. (Ja ja, is het eindelijk zomers in Nederland, is het weer niet goed, ik weet het 😜)

Laat een reactie achter

© 2024 Spiffystuff

Thema door Anders Norén