Spiffystuff

Creative ideas

Zentangle Circles

Om het tekenen weer een beetje in de vingers te krijgen, wilde ik eenvoudig beginnen. Daarom koos ik voor zendoodles/ zentangles, met als basis cirkels in verschillende maten en die elkaar deels overlappen. Zendoodle is een vorm van tekenen waarbij je abstracte, herhalende patronen tekent binnen een bepaalde vorm, zoals een cirkel of vierkant. Het doel van Zendoodle is om je creativiteit te uiten en tegelijkertijd te ontspannen door je te focussen op het tekenen van de patronen. Zentangle is vergelijkbaar met Zendoodle, maar heeft een meer gestructureerde aanpak. Bij Zentangle maak je gebruik van specifieke patronen die stap voor stap worden opgebouwd. Het belangrijkste is om te genieten van het proces en je creativiteit de vrije loop te laten!

Zendoodles en Zentangles kunnen er heel complex uitzien, maar bestaan voornamelijk uit simpele patronen. Gaandeweg heb ik ook wat meer ingewikkelde patronen met dieptewerking toegevoegd. Voor de cirkels heb ik een passer gebruikt en voor sommige patronen en liniaal, maar het meeste is uit de losse pols getekend. Dit geeft een wat speelser effect en maakt het iets minder strak. Ik ben erg tevreden met het resultaat 😊.

De tekening is gemaakt op zwaar papier met een fijne korrel. Het is deels opgezet met potlood en vervolgens met verschillende maten fineliners ingevuld. De afmeting is 21 cm bij 28,3 cm (HxB).

Verder Bericht

Vorige Bericht

0 Reacties

Laat een reactie achter

© 2024 Spiffystuff

Thema door Anders Norén