Spiffystuff

Creative ideas

Macaw

Dit pakket heb ik gekocht vanwege de mooie kleuren, een contrast met de pakketten van de zwarte katten 😄 Het was wel even puzzelen omdat de Engelse vertaling van de Cyrillische tekst in de handleiding niet helemaal klopt. Bijvoorbeeld: “een halve kruissteek met 1 draad”, moet zijn: “een kruissteek met 1 draad.” Lang leve vertaalapps… Ook het borduren met metallic garen was een kleine uitdaging. Het breekt snel en blijft moeilijk op zijn plek zitten. Dus borduren met korte stukjes draad en met de achtergrondvulling gebruiken om de draden vast te zetten.  

Om de kleuren nog beter uit te laten komen, heb ik de achtergrond opgevuld met wit garen met een lichtgrijze rand eromheen. Met een klein foutje, een klein stukje wit garen heeft een ander kleurnummer. Het verschil is alleen te zien bij direct daglicht. Weer een les: altijd kleuren matchen bij goed daglicht 🧐

Het borduurpakket is ‘Macaw’ (M00745) van RTO, wat ik heb gekocht via https://spinnerij.nl/. Voor het vullen van de achtergrond en de rand heb ik DMC garen (Blanc en lichtgrijs nummer 415) gebruikt dat over was. Het zit in een eenvoudig zwart, houten fotolijstje van 23 cm x 15 cm (H x B).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Spiffystuff

Thema door Anders Norén